Bien Bar & Restaurant Bergen - Snackbar,catering,selskapslokaler

BIEN RESTAURANT – IZAKAYA

    BIEN RESTAURANT – IZAKAYA

*/NB! Fra midten av november og hele desember serveres det julemeny i Bien Restaurant/*

I 2006 åpnet vi Bien Restaurant i lokalene til gamle Bien apotek på Danmarksplass. Lokalene er fredet etter lov om kulturminner,  og de ser fremdeles ut som de gjorde da apoteket åpnet på slutten 30-tallet. Drømmen var å lage en nabolagspub og -bistro som ga beboerne i Årstad bydel, og egentlig hele Bergen,  et godt mat- og drikketilbud utenfor bykjernen.

Nå har det gått 14 år med prøving, litt feiling, og ikke minst en hel haug med fantastiske øyeblikk  og opplevelser sammen med dere. Fra å ha tre forskjellige sandwicher og et par viner på menyen, er Bien nå blitt Bergens utvilsomt beste, og eneste – Izakayabar.

Og hva i all verden er det? Ordet izakaya er sammensatt av I som betyr å bli værenede, og sakaya (sake-butikk), noe som indikerer at navnet izakaya kommer fra sakebutikker som lot kundene få sitte i lokalet å drikke det de handlet. Og Sake er i Japan betegnelse på all alkoholholdig drikke, ikke bare ris-vin. Izakaya-barer blir på folkemunne i Japan også kalt for akachōchin (rød lanterne), siden slike papirlanterner tradisjonelt henger utenfor døren på barene.

Menyen på Bien Izakaya består av små og litt større retter fra sør-øst Asia, altså ikke bare japanske varianter, i tillegg til masse deilig bar-snacks. Alle rettene er også perfekte til å deles. Du behøver altså ikke være kjempesulten for å dette innom oss på Danmarksplass, og det er selvsagt lov og bare ta et glass eller to, vi er fremdeles en nabolagsbar.

Vi holder åpent onsdag til lørdag 17.00-23.00 (kjøkkenet stenger 21.00)

De andre ukedagene er det fritt frem for dere som ønsker lokalene til private arrangement. Både på gateplan og i våre selskapslokaler i underetasjen.

Yokoso!

     BIENS MATFILOSOFI

BIENS MATFILOSOFI

Vi er alltid på jakt etter de aller beste råvarene, fortrinnsvis fra vårt eget nærmiljø. Gjennom snart ti års drift har vi knyttet mange gode kontakter med lokale leverandører, både på fisk, kjøtt, grønnsaker, og drikkevarer.

I den lyse delen av året, drar vi ukentlig ut i skog og mark for å plukke planter, sopp og bær til vårt kjøkken. På denne måten setter vi vår personlige signatur på alle rettene som passerer svingdørene.

Velkommen til oss.

LA OSS KONTAKTE DEG

Legg igjen en melding her så kontakter vi deg innen kort tid.

Not readable? Change text. captcha txt
0